X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.Bezig met laden...

Een geëxtrudeerde brok is een type honden- of kattenvoeding dat is geproduceerd met behulp van een specifieke verwerkingstechniek genaamd extrusie. Extrusie is een proces waarbij droge ingrediënten worden gemengd, verwarmd en door een extruder worden geperst om de gewenste vorm te creëren. Deze extruder is een machine met een verwarmde buis waarin de ingrediënten worden verwerkt.

Het extrusieproces omvat meerdere stappen:

  1. Mengen: Droge ingrediënten, zoals vlees, granen, groenten, vetten en mineralen, worden grondig gemengd tot een homogene massa.

  2. Conditionering: Dit mengsel wordt verwarmd en bevochtigd met water om een deegachtige consistentie te krijgen.

  3. Extrusie: Het deeg wordt door de extruder gevoerd, waar het onder druk door een nauwe opening wordt geperst. Dit creëert hoge temperaturen en druk in de extruder.

  4. Koken en Uitzetten: Door de hitte en druk zet het deeg uit en wordt het gekookt. Het wordt een zachte massa die door een matrijs wordt geperst om de gewenste brokvorm te verkrijgen.

  5. Snijden en Koelen: De lange, zachte brokken worden gesneden tot de gewenste grootte en met lucht of water gekoeld om ze af te koelen en de gewenste consistentie te bereiken.

  6. Drogen: De brokken worden verder gedroogd om overtollig vocht te verwijderen en ze houdbaar te maken.

  7. Coating: Optioneel kunnen de brokken worden voorzien van een coating voor extra smaak of voedingsstoffen.

Het resultaat van het extrusieproces is een knapperige en vaak licht verteerbare brok met een dichte textuur. Geëxtrudeerde brokken kunnen variëren in grootte, vorm en samenstelling, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en het productieproces. Ze zijn populair vanwege hun langere houdbaarheid en de mogelijkheid om voedingsstoffen nauwkeurig te regelen tijdens de productie.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
G-VWX3B0NXGQ