Maagtorsie

Photo

Onderzoek schildklierhormoon

UPDATE: Onderzoek KVV

Goede uitslag Honden eten gezond bij test op schildklierhormoon. Na de uitzending van Radar is er veel ophef ontstaan over schildklierhormoon in vers vlees. Omdat wij niet zijn getest in de uitzending ontstond er bij ons merk veel vraag hiernaar. We hebben toen besloten om ons vlees ook te laten testen. Deze test is door hetzelfde instituut uitgevoerd als bij Radar, namelijk het Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium in Utrecht. Een veilige uitslag diende tussen de 0,0 en 0,75 te zijn. We meerdere maaltijden laten testen. We hebben de uitslag ontvangen en Honden eten gezond komt als één van de beste van de geteste merken uit de bus.


Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Neem geen (zwerf)dieren vanuit vakantielanden mee naar Nederland

Met het oog op de komende vakantieperiode, raadt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dringend af om (zwerf)dieren vanaf vakantieadressen mee te nemen. Deze dieren lopen het risico hondsdol te zijn. Met alle begrip voor de soms vreselijke omstandigheden waaronder dieren gevonden worden, is meenemen zeer onverstandig. Hondsdolheid kan betrekkelijk makkelijk van dier op mens overgedragen worden en is ook voor mensen dodelijk als de ziekte niet binnen 48 uur behandeld wordt.

Ook bij het meenemen van de eigen hond of kat moet het dier zijn gechipt, gevaccineerd en beschikken over de juiste reisdocumenten. Anders bestaat de mogelijkheid dat het huisdier bij terugkomst in Nederland wordt geweigerd. Zonder de juiste vaccinaties kan ook het huisdier van je klant in het buitenland hondsdolheid oplopen.

Hondsdolheid buiten EU

In Nederland en de Europese lidstaten komt hondsdolheid nog maar zelden voor. In de wereld daarentegen sterven jaarlijks tussen de 50.000 en 80.000 mensen aan hondsdolheid en worden zo’n 10 miljoen mensen behandeld omdat ze mogelijk met het hondsdolheidvirus in contact zijn gekomen.

Ook in een aantal landen niet ver buiten Europa (Marokko, Egypte en Turkije) komt hondsdolheid voor. Zelfs het aaien van wilde dieren en zwerfdieren vormt in deze landen een (mogelijk dodelijk) risico. Het meebrengen van zwerfdieren heeft meerdere keren gezorgd voor uitbraken van hondsdolheid in de EU. Voorbeelden zijn de uitbraken in 2011 en 2012 in Nederland (veroorzaakt door pups uit Marokko).

Regels

Het importeren van dieren van buiten Nederland en de EU is aan strenge regels gebonden. Het spontaan meenemen van een (zwerf)dier, zonder de benodigde papieren en controles, levert een groot risico het dier weer kwijt te raken. Bovendien riskeer je een boete.

Meer weten?

Op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) is uitgebreide informatie te vinden over hondsdolheid en andere dierziekten in het buitenland.


https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=FtUpjyKj7aU

Mogen wij aan u voorstellen, nieuw verkooppunt “ De Oostermolen” in Nijkerk.


Nijkerk (Nedersaksisch: Niekark) is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, regio Gelderse Vallei.
De gemeente Nijkerk heeft 41.860 inwoners (30 april 2017, bron: CBS) en een oppervlakte van 72,05 km², waarvan 2,53 km² water. De gemeente bestaat uit de kernen Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, alsmede de buurtschappen Holkerveen, Driedorp en Appel. Hoevelaken werd bij een gemeentelijke herindeling op 1 januari 2000 bij de gemeente Nijkerk gevoegd. De gemeente is centraal gelegen tussen de Veluwe en Eemland.

Wat een prachtige nieuwe en zeer ruime winkel heeft de Oostermolen nu gekregen! Op een mooie en goed bereikbare locatie waar je de auto voor de deur kwijt kunt.
De ‘Havenaer’ heeft een zeer mooie bestemming gekregen.

Dierenspeciaalzaak de Oostermolen ( Discus dierenspeciaalzaak) is een begrip in Nijkerk.
Dick Mulder werkte hier al jaren geleden en in 2008 kregen zij de gelegenheid om de winkel over te nemen.

Zij onderscheiden zich door de aanwezige kennis, bijzonder producten en serviceverlening.
En is het voor u te moeilijk om een bezoek te brengen aan deze schitterende winkel dan kunt u een bestelling plaatsen en deze wordt bij u bezorgd.

Alle medewerkers hebben een eigen specialisme, daarna worden ze allemaal geschoold om onze  klanten goed te kunnen voorlichten.

We leveren aquariums bij bedrijven en instellingen. Bij praktijkonderwijs Accent doen wij dit in samenwerking met de leerlingen.

In de schitterende en ruime winkel worden vele activiteiten gehouden, houd de facebookpagina en website in de gaten, wellicht is er ok iets voor u bij.

Uiteraard zijn de KVV maaltijden van Honden Eten Gezond hier verkrijgbaar u vindt de maaltijden op onze site www.hondenetengezond.nl

 

ver Dierenspeciaalzaak Heems Sinds 1822

Vijfde en zesde generatie heemsDe firma Heems sinds 1822 is één van de oudste dierenspeciaalzaken in Nederland. In 1822 trouwde de zolder- of gruttersknecht Pieter Heems met Marijtje Steenvoorde. Terwijl Pieter zijn dagen als knecht sleet, verkocht Marijtje erwten en andere levensmiddelen in de voorkamer van hun woonhuis in de Achterstraat in Haarlem. Die activiteit groeide uit tot een bescheiden grutterij. Na de dood van haar man zette Marijtje het winkeltje voort. Elke cent werd in het bedrijf geïnvesteerd waardoor het assortiment groeide.

In 1873 werd een groter pand betrokken aan de Anthoniestraat. Omstreeks 1925 kende het bedrijf een grote bloei in de fourage- en meelhandel. Met de komst van de auto nam de vraag naar haver af en legde het bedrijf zich toe op de verkoop van mengvoeders. Via de groothandel schakelde het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog over op detailhandel in pluimvee- en vogelvoer.

In 1970 verhuisde de winkel naar de huidige vestigingsplaats in Heemstede en werden aquariumartikelen aan het assortiment toegevoegd. Verschillende uitbreidingen en verbouwingen volgden.

Op 1 mei 1997 werd ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum het predikaat “Bij koninklijke beschikking Hofleverancier” uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een druk bezochte receptie door de burgemeester van Heemstede namens de Koningin. Ook werd het boekje “Van groene erwt tot tropische vis” uitgegeven, dat gaat over de geschiedenis van de firma Heems sinds 1822.

Nu in 2015 is Heems sinds 1822 een bloeiende dierenspeciaalzaak, waarvan met name de aquarium tot in de wijde omtrek bekend is. Uiteraard kunt u ook voor vijvervissen vogels, knaagdieren en konijnen bij Heems sinds 1822 terecht en ook de topmerken honden- en kattenvoer liggen in de schappen.

Producten van prima kwaliteit en een uitstekende service zijn ons handelsmerk. U bent van harte welkom.

Bij Koninklijke Beschikking HofleverancierHofleverancier

Met trots voeren wij het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, omdat wij meer dan honderd jaar bestaan en een zeer goede reputatie in de regio hebben. Wij onderscheiden ons door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Waarom is brokken, blikvoer en diners zo slecht voor je hond ! Met name de grote bekende merken is gemaakt van afval moet je denken aan darmen inclusief de ontlasting, afval uit stallen, mest, maaien, afgewerkt vet uit patatzaken, pinda en noten doppen, zaagsel, bladeren en stengels en het aandeel vlees is meestal nog geen 5 % als je het nog vlees mag noemen Daar worden nog kleur, geur, smaakstoffen, bindmiddelen toegevoegd wat erg ongezond is, dit veroorzaakt onrustige honden, niet luisteren, hyperactief, agressie en veel meer. Ook zeer giftige conserveermiddelen zoals BHA, BHT en Ethoxyquine veroorzaken veel problemen en zijn zeer kanker verwekkend / bevorderend Het aantal gevallen van kanker bij honden is de afgelopen jaren explosief gestegen met maar liefst 50 % dat is heel erg veel, dus een reden te meer om met deze voeding direct te stoppen en gooi het in de vuilnis bak waar het thuis hoort, wat het is niets anders dan afval. Waarom adviseren dierenartsen meestal brokken en blikvoer van de 2 grote bekende merken en zeggen dit is het allerbeste voor je hond ? Ze weten echt wel dat dit rommel is maar er zitten hoge winsten op dus het geld gaat voor de gezondheid van de hond. En dierenartsen leven van zieke huisdieren, ziekmakende voeding, medicijnen, wormkuren, vaccins, slecht kauwbotjes en veel meer ellende Dierenartsen hebben ook de filmpjes gezien hoe ze brokken maken met afval die kunnen niet meer zeggen dat wist ik niet. Brokken veroorzaakt een hoge maagzuur PH waarde PH-6 waterig en bijna neutraal en kijk hier word een paradijs ontwikkelt voor schadelijke ziekmakers die kunnen probleemloos de maag passeren en richting de darmen gaan en zo de hond ziek kunnen maken, deze ziekmakers kunnen gewoon overleven in de maag en dat mag natuurlijk NOOIT Brokken veroorzaakt ook een slecht gebit zoals bruine tanden en kiezen, tandsteen en ontstekingen aan het tandvlees, zo kom je er aan toe om dit om de paar jaar onder narcose te laten reinigen wat vervelend is voor de hond en erg duur voor het baasje En de brokken bestaan in de meeste gevallen voor 70% uit granen maar graan is voor kippen niet voor roofdieren, graan is moeilijk verteerbaar en is een aanjager voor jeuk en huidaandoeningen wat weer leidt tot vele dierenarts bezoekjes en medicijnen of antibiotica wat niet werkt.

bron: faunaland

Artrose door vitamine te kort

              

 

De hond heeft artrose wat gaan we daar aan doen ?

 

Uw dierenarts heeft middels een röntgen foto vast kunnen stellen dat uw hond artrose heeft in één of meerdere gewrichten.  Dierenartsen doen hier niets aan, en geven u een pijnstiller mee wat de hond de rest van zijn leven moet innemen om het wat dragelijker te maken voor de hond.

 

Maar pillen en poeders lossen natuurlijk niets op, medicijnen onderdrukken alleen maar de symptomen, maar ze doen niets om een onderliggende biochemische oorzaak van een ziekte of gebrek te corrigeren. Zo veroorzaken de meeste medicijnen een slechte vitamine opname, waardoor het immuunsysteem slechter van word, en de kans op ziektes alleen maar kan toenemen., waardoor uw hond op langere termijn steeds meer in de problemen begint te raken. 

 

Het lichaam van de hond zorgt ervoor dat de stoffen van de botten voortdurend afgebroken worden en dat de basisstoffen die uit dat proces ontstaan, gebruikt worden voor de opbouw, maar als er bouwmaterialen te kort zijn worden de botten en gewrichten langzaam steeds slechter en krijgt de hond artrose  De belangrijkste  materialen die nodig zijn voor goede botten, gewrichten en pezen  zijn : Vitamine D, Calcium en Collageen dit zijn  de belangrijkste bouwstenen voor de botten en gewrichten

 

Vitamine D  dit speelt de hoofdrol bij afbraak en opbouw van botten en gewrichten, en helpt bij de opname van calcium uit de darmen en het gebruik ervan in het hondenlichaam Het is het transport systeem die calcium uit de darmen haalt en het transporteert naar de botten, gewrichten, wervels enz. Bij vitamine D te kort werkt het transportsysteem slecht en dan komen er problemen met de gewrichten, maar ook de spieren gaan slecht functioneren bij D te kort 

 

Calcium  Het mineraal calcium (kalk) geeft stevigheid aan het skelet  Ook is calcium nodig voor het goed functioneren van de spieren en gewrichten voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen.

 

Collageen is het belangrijkste structurele eiwit in bindweefsel en het meest overvloedige eiwit in het lichaam van de hond.  Het is verantwoordelijk voor het handhaven van de sterkte en flexibiliteit van botten, gewrichten en pezen. 

 

Omega 3   Heeft de hond pijn aan de gewrichten dan kunt u dagelijks een Omega 3 door het voer doen, Omega 3 is ook goed voor de botten en werkt ontsteking remmend dus minder pijn voor de hond. De  Ontsteking remmende eigenschappen, zozeer dat het beter werkt dan NSAIDS ontstekingsremmende pijnstillers

 

Het zijn vitamine en mineralen te korten die artrose veroorzaken, er zijn veel producten te koop voor artrose maar helaas die zijn duur en werken niet.  Glucosamine is altijd aanbevolen omdat dit goed was voor de gewrichten van de hond, maar inmiddels is vast komen te staan middels onderzoeken en door wetenschappers dat Glucosamine niet werkt. Dat hebben de testen die wij hebben gedaan ook uitgewezen dat dit niet werkt

 

Artrose is wel degelijk te verhelpen het zijn puur te korten aan materialen die nodig zijn voor een goede botten en gewrichten. We hebben testen gedaan met vitamine D toe te voegen aan de voeding en de hond en meer kippenpoten met bot te voeren ( calcium ) en na 2 weken zagen we al hele goede resultaten. Momenteel gaan we de testen  uitbreiden om Collageen toe te voegen dan zijn alle bouwstenen aanwezig  voor goede en sterke botten en gewrichten.

 

Waarom hoor je een dierenarts nooit over vitamine te korten ?   Omdat ze tijdens hun studie geleerd hebben om anders te denken, aan vitamines kun je niets aan verdienen.  Heeft u een hond met artrose probeer het uit en je zult verbaast staan over de resultaten, vitamines en mineralen zijn vele malen goedkoper dan medicijnen en het werkt ook nog eens


bron: fauna

Discus Bormann Nieuw-Vennep.

 
 
Nieuw-Vennep is een van de twee plaatsen die officieel gesticht werden na de drooglegging van de Haarlemmermeer. Het andere dorp was Hoofddorp. Tot 1868 heette Nieuw-Vennep Venneperdorp, daarna is tot in de jaren zestig van de vorige eeuw de naam gewijzigd in De Vennep. Ten noordwesten van het huidige Nieuw-Vennep lagen in de middeleeuwen twee eilandjes Vennip of Vennep, waar Nieuw-Vennep zijn naam aan te danken heeft. Bij de drooglegging van de Haarlemmermeer waren die eilandjes overigens allang verdwenen.
De eerste bewoners waren landarbeiders die onder moeilijke omstandigheden moesten leven. Door de zware omstandigheden kreeg het dorp als bijnaam De Krim, afgeleid van de Krimoorlog die tussen 1853 en 1856 woedde. Doordat Hoofddorp het bestuurlijk en economische centrum van de gemeente werd, bleef de ontwikkeling van Nieuw-Vennep achter.
 
Daar is inmiddels wel verandering in gekomen, Discus Bormann, met een vestiging in IJmuiden en Velserbroek is voor vele een begrip.
In het mooie winkelcentrum is de winkel duidelijk herkenbaar.

De service is ongekend, hier is de klant een “koning”, door de ervaring is de kennis hoog en wordt er altijd een goed advies gegeven. Niet voor niets staat er met trots op de etalage “De Juiste Keus”.
Néé verkopen dat is iets wat niet bestaat bij Bormann, zij zullen er alles aan doen om aan uw wensen te voldoen.
De winkel is overzichtelijk en duidelijk herkenbaar als een “Bormann winkel” mooie uitstalling van alle artikelen.

Kortom een winkel waar u zich thuis zult voelen.

Händelplein 205-B
2152nn Nieuw-Vennep

Highlights info row image 0252 706 996
 

Vitamines hond en kat

 
 

           

 

Vitamines is erg belangrijk voor uw huisdier voor een goed functioneren van het lichaam Er zijn honderden biochemische processen in het lichaam die er voor zorgen dat de hond / kat gezond blijft, bij te korten in vitamines kunnen er lichte maar ook ernstige problemen ontstaan.

 

Vitamines en mineralen is de voeding voor het lichaam om alles  goed te laten functioneren zoals het immuunsysteem, centrale zenuwstelsel, botten, gewrichten, pezen en natuurlijk veel meer het hele lichaam heeft deze voeding nodig.  Het zijn voornamelijk de brokken eters die te korten hebben aan vitamines, in de brokken worden weliswaar vitamines toegevoegd maar dit is in veel gevallen chemische vitamine zoals vitamine K3 dat word ten onrechte vitamine genoemd maar het is geen goede vitamine maar chemische vitamine wat slecht of nauwelijks word opgenomen

 

Als een huisdier problemen krijgt gaan we naar de dierenarts toe, als de dierenarts het goed zou doen moet hij eerst kijken welke te korten kunnen dit probleem veroorzaken, problemen worden altijd veroorzaakt door vitamine / mineralen te kort, door een te kort functioneren er biochemische processen niet naar behoren. Als we weten welk te kort er is in het lichaam kunnen we het makkelijk snel en goedkoop oplossen.

 

Maar nee dan doen ze niet, dierenartsen hebben geleerd om anders te denken en proberen het met medicijnen te corrigeren, maar dat gaat echt niet lukken, medicijnen onderdrukken alleen maar de symptomen ze doen niets om een ziekte, gebrek of biochemische oorzaak te corrigeren, van medicijnen kan het huisdier alleen maar slechter van worden. Kijken naar vitamine te korten die een probleem veroorzaken doen ze nooit, aan vitamines kunnen ze niets aan verdienen en aan medicijnen wel.

 

Een hond met artrose is niet veel aan te doen hier zijn geen medicijnen voor dus schrijven ze pijnstillers voor,  het is weliswaar goed om het voor de hond iets dragelijker te maken maar we schieten er totaal niets mee op, zou vele malen beter zijn om te onderzoeken welke te korten er zijn en het probleem snel oplossen

 

Artrose word veroorzaakt door vitamine D te kort, deze vitamine is voor de botstofwisseling wat er voor zorgt dat de hond sterke botten en gewrichten krijgt. Testen die wij hebben gedaan met honden die vitamine D en Omega 3 dagelijks door het voer krijgen laten na 2 weken al goede zichtbare resultaten zien. Dat kunnen we van glucosamine niet zeggen inmiddels is het wetenschappelijk aangetoond dat glucosamine niet werkt, maar dit is wel een business hier verdienen ze veel geld aan, een potje vitamine D kost  € 2,50 voor 100 pilletjes dus niets aan te verdienen, ook hier weer geld is belangrijker dan de gezondheid van onze huisdieren.  ( 1 vitamine D en 1 Omega 3 per dag bij een hond )

 

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en gewrichten. De omega’s dragen ook bij om botten en gewrichten sterker te maken en remt ontstekingsreacties Vitamine D is niet water oplosbaar mag dus niet in grote hoeveelheden worden gegeven dan gaat het averechts werken  kan dan leiden tot kalkafzetting en weefsel misvorming  van de botten.

 

Zo ook diabetes bij honden en katten word zo goed als zeker veroorzaakt door B12 vitamine te kort, zal bij vlees eters niet gauw voorkomen omdat daar voldoende B12 in zit, ook hier weer zijn het de brokken eters die problemen krijgen. Testen gedaan en de bloedsuiker spiegel daalt naar een acceptabel niveau tussen de 6 en 8 bij gebruik van dagelijks B12. De B12 vitamines zijn wel water oplosbaar dus kan geen kwaad als er te veel word ingenomen, alles wat niet word gebruikt word via de urine afgevoerd.

 

In Nederland hanteren ze een ondergrens voor B12 van 140 / 150 dat is gevaarlijk laag en lijdt onherroepelijk tot problemen  Een veilige ondergrens is 300 dat is dan echt veilig. Dat is ook de reden waarom er mensen en dieren een B12 te kort hebben, terwijl de medische wereld zegt de B12 test is prima, maar blijkt in werkelijkheid ver onder de maat te zijn, komt dit door onkunde of gebeurt dit moedwillig ? Er zijn landen die doen het wel goed die hanteren een ondergrens van 400 als veilige norm, maar nee Nederland gaat gewoon door.

 

Zo is er voor ieder probleem een oplossing, snel en goedkoop, maar als de medische wereld niet wil meewerken hieraan dan word het lastig, dat is dan ook de reden waarom we zelf testen doen met mens en dier. We hebben inmiddels bewijzen geleverd aan de medische wereld maar ze willen er niets van weten!! Wel begrijpelijk natuurlijk medicijnen leveren miljarden op en vitamines niet.

Bron:  Het Fauna team

Waarom braken honden . . .

Categorie: Nuttige honden info
 

Dat honden gebaat zijn bij vaste voertijden hoor je maar al te vaak, maar helaas het is niet waar, honden  moeten op wisselende tijden hun voeding krijgen. Een hond is geprogrammeerd op variatie zowel met voer alsmede het tijdstip van voeren.

Wilde honden en wolven hebben ook geen vaste voer tijd dus waarom zouden wij onze hond dit wel op vaste tijden geven .Op vaste tijden voeding geven hier kunnen honden van gaan braken. En met name als u veranderd van voeding, bijv. van brok naar vlees:  ik zal u uitleggen hoe dit komt.

De hond weet dat het eten altijd om bijvoorbeeld om vijf uur in de voer bak gaat, en hij weet ook dat hij brokken te eten krijgt, want dat krijgt hij altijd.  Bij de hond gaat even voor 5 uur de schildklier en andere klieren alvast heel veel enzymen produceren voor de vertering, met een maagzuur dat een bijna neutrale waarde pH 6-7 heeft.  En om vijf uur precies is de hond klaar om aan te vallen met eten, kom maar op met de brokken.  Als je het hele systeem in de war stuurt door rauw vlees te voeren i.p.v. brokken (koolhydraten)  kan de hond niets beginnen met deze heerlijke maaltijd, alles is namelijk al ingesteld op brokken (60 / 70 % koolhydraten )  met een maagzuur sterkte van pH 6-7.waterig

                

De enzymen die zijn geproduceerd, zijn namelijk de verkeerde voor deze voeding, en de pH waarde in de maag is verkeerd. Met een pH6-7 waarde kan een hond nooit vlees  verteren, dit is veel te waterig zo. Het lichaam van de hond kan niets beginnen met deze maaltijd en zal deze afstoten. De hond wordt nu gedwongen dit per direct op te lossen, helaas hij heeft nu nog maar één keuze over   ALLES UIT BRAKEN

                          

Het gebeurt maar al te vaak dat mensen gaan overschakelen naar vlees, men voert de hond bijv. kip, en binnen 10 minuten ligt alles in het gazon. Wij denken dan al gauw dat we kip niet meer moeten geven, omdat de hond daar allergisch voor is of iets dergelijks, maar dat is een verkeerde conclusie het ligt niet aan de kip maar de voertijd was verkeerd. Ook dierenartsen maken deze fout regelmatig, ze zeggen dat de maag van streek is en geven dan pillen, en de hond mag 12 uur niets meer eten kan de maag tot rust komen, maar dat heeft er niets mee te maken, als u de hond 1 uur later weer kip geeft is er geen enkel probleem meer

   

 Wolven en wilde honden braken nagenoeg nooit, omdat ze nooit weten wanneer ze een prooi vangen, dat kan op ieder willekeurig moment van de dag gebeuren of zelfs helemaal niet.  Dus wordt er ook nooit vooraf enzymen en maagzuur aangemaakt, dat gebeurt pas als de wolf het eten heeft opgegeten, en zo moet het ook met een hond gebeuren. Een hond hoort niet en mag niet vooraf enzymen en maagzuur aan maken. De biologische klok van een hond is vrij nauwkeurig, daarom weet hij precies wanneer hij zijn eten krijgt, en dat is nou juist het grootste probleem want dat mag hij niet weten, want dan worden er enzymen en maagzuur vooraf aangemaakt. Probeer uw hond zo snel mogelijk uit zijn voedingspatroon te halen, zodat hij na een week niet meer weet wanneer hij zijn eten krijgt. Op deze manier worden er ook niet meer vooraf enzymen en maagzuur aangemaakt. Want het maagzuur kan dan een verkeerde PH waarde hebben omdat hij niet weet wat u hem gaat voeren, en dat gaat dan het braken veroorzaken

                                 

Dus geef uw hond nooit op het zelfde tijdstip zijn eten, als u willekeurige tijden aanhoud kunt u zonder problemen ander voer geven zonder dat hij gaat braken. Als u een brokken etende hond voor de eerste keer vlees, vis gaat voeren doe het dan altijd zeker en minimaal 1 uur eerder dan normaal, dus om vier uur. De hond heeft dan nog geen grote hoeveelheden enzymen  en maagzuur aangemaakt. Als de hond om vier uur eten krijgt gaat de schildklier pas enzymen en maagzuur aanmaken die nodig zijn om dat soort voeding te kunnen verteren. Voor vlees word er pH-1-2 aangemaakt wat zuur tot zéér zuur is en waarin botten gewoon  oplossen. Dit maagzuur is extreem zuur en vergelijkbaar met zoutzuur, dit heeft de hond nodig om vlees en botten te kunnen verteren, maar ook om gezond te blijven want de schadelijke bacterien en wormen worden onmiddelijk in de maag gedood in dit zuur, hierin is leven onmogelijk, vandaar dat brokken eters ook ziek worden want daar is de zuur waarde Ph-6/7 waterig waarin bacterien en wormen kunnen overleven en schade kunnen aan richten. Met een Ph 6/7 waarde in de maag krijgen de schadelijke bacterien en wormen vrij spel en dit lijd onherroepelijk tot ziektes en vele dierenarts bezoekjes

                     

Ook honden die rauwe vleesvoeding krijgen op vaste tijden is slecht, omdat de hond dan maagzuur gaat aanmaken vooraf.  Stel u krijgt bezoek om 17.00 uur, geen probleem eten we gewoon een uurtje later, maar voor de hond is dit wel een heel groot probleem want om 17.00 uur is het sterke maagzuur al aangemaakt, en als er dan geen voeding komt om dit te neutraliseren begint het zuur de maagwand te verteren, dus ook hier heeft de hond geen keuze meer en braakt het zuur en gal uit. En ik kan u verzekeren dat dit geen pretje is voor de hond, dit brand verschrikkelijk in de neus en mond,  en sommige honden houden hier een trauma van over

             

De hond gaat braken zonder dat hij heeft gegeten, denken we al gauw wat heeft die hond nou, maar niet te weten dat wij het natuurlijk zelf hebben veroorzaakt  Honden die op wisselende tijden eten krijgen, kun je alles door elkaar voeren,  zonder dat ze gaan braken Het ligt niet aan het voer, maar aan het tijdstip van voeren 

         

Dierenartsen zeggen al gauw de hond is allergisch voor kip, of de maag is van streek maar deze uitspraken behoren tot het rijk der fabelen. Honden worden niet zomaar ziek en zeker niet van kip, ook al zou de kip niet goed meer zijn word een gezonde hond hier nooit ziek van. Honden kunnen uitstekend overweg met bacterien en parasieten., het extreem zure maagzuur zal alles doden, hierin kan niets overleven. Ook de salmonella bacterie die in kip kan voorkomen is voor een hond geen enkel probleem. De enkele salmonella bacterien die dit toch mochten overleven in de maag hebben geen schijn van kans, die zullen in gevecht moeten treden met de darmflora van de hond, en die is altijd in de meerderheid hier hoeft u niet aan te twijfelen.

     

Honden zowel groot als klein zijn carnivoren, dit zijn dus roofdieren. De natuur heeft uw hond een menu voorgeschreven zoals rauwe vleesvoeding, en de hond is hier ook op ingesteld, zowel de snijkiiezen alsmede het extreem zure maagzuur waarin vlees en botten gewoon oplossen.  Rauwe vleesvoeding behoort tot de hoofd maaltijd van de hond en dat men zegt dat honden allergisch zijn voor rauwe vleesvoeding kunnen wij alleen maar om lachen. Het is het zelfde als men zou zeggen er is een leeuw die allergisch is voor rauw vlees, dit is natuurlijk grote onzin. Er is nog nooit een roofdier geweest die gaat braken van rauwe vleesvoeding, het braken van ons eigen roofdier de hond word veroorzaakt door de mens, omdat die niet weten hoe je met een hond en de voeding moet omgaan.

                      

Leeuwen, panters, poema's, tijgers, honden, katten, wolven, hyena's zijn allemaal roofdieren die het zelfde spijsvertertings stelsel hebben, en geen van deze dieren zullen gaan braken van rauwvlees en botten, nee het tegendeel dit is juist het beste medicijn voor deze dieren, en het is de enige juiste voeding om ze gezond te houden. Dat een hond uiterlijk veranderd is weten wij allemaal wel, maar inwendig is er niets veranderd, en hoort onze hond thuis tussen bovenstaande roofdieren. Het mag duidelijk zijn dat de natuurlijke buit van een hond zoals konijnen, maar ook muizen en ratten niet altijd steriel is, maar ziek worden of gaan braken heeft een gezonde hond geen last van, honden eten alles wat kruipt, vliegt, loopt of zwemt. 

       

Maar ook groente voeren aan de hond veroorzaakt braken, waarom ? Omdat de hond niet over de juiste enzymen beschikt om groente goed te kunnen verteren, groente behoort niet in een hondenmaaltijd thuis. Groente mag wel maar dan alleen fijn geprakt. Groente zoals hele sperziebonen uit blik en slierten andijvie worden onmiddelijk afgestoten door het lichaam, dit word gezien als moeilijk verteerbaar. Een hond kan niets met groente, het heeft dan ook totaal geen nut voor een hond.  Vitamine  C maakt een hond zelf aan indien hier behoefte aan is, dit haalt hij niet uit groente of fruit

      

Dierenartsen adviseren nogal eens om de hond spreciebonen uit blik door het voer te doen als hij te dik is, dan valt hij hiervan af. Dat is wel zo, maar hij zegt er niet bij dat de bonen fijn geprakt moeten worden om braken te voorkomen. (Daarnaast kunt u beter vers geven daar zitten geen zouten in.) Daardoor gaat u 2 dagen later weer naar de dierenarts omdat uw hond al 2 dagen aan het braken is. Daar geeft hij pillen voor dan kan de maag tot rust komen. Inmiddels bent u al 100 Euro armer geworden terwijl er niets aan de hand was. Het braken heeft de dierenarts zelf veroorzaakt doordat hij de bonen heeft aan bevolen zonder te zeggen dat de bonen geprakt of in een mixer gedaan moet worden om de celwanden te kraken, anders is het moeilijk verteerbaar voor de hond. ( Zo gaat u van de regen in de drup.)

 

Het is voor ons mensen misschien moeilijk te begrijpen waarom een hond van boontjes en worteltjes,  die boter zacht zijn toch gaat braken. Gekookte worteltjes die de hond heel inslikt veroorzaakt onherroepelijk braken. Deze worteltjes braakt hij soms pas na 2 dagen uit omdat dit in de maag blijft zitten en uiteindelijk gezien word als niet verteerbaar. Dit komt omdat de hond niet over de juiste enzymen beschikt om dit te kunnen verteren. Botten lossen gewoon op in de maag, maar bonen en peentjes niet, dit lijklt vreemd maar het is zo

                           

Wilde honden en wolven weten nooit wanneer ze een prooi vangen, dit kan  op ieder moment van de dag gebeuren, of zelfs helemaal niet die dag, dus waarom zou onze wolf (hond) dan gebaat zijn bij een regelmatig voedingspatroon, nee dit is grote onzin, dit hebben wij mensen bedacht maar dit is zeker niet goed

Toby

Bron: Fauna

NIEUW VERKOOPPUNT IN BREDA


Breda is een Nederlandse stad in het westen van de provincie Noord-Brabant. Breda is vanouds de voornaamste stad van West-Brabant en is de oude hoofdstad van de Baronie van Breda, waaronder onder meer de huidige steden Roosendaal, Etten-Leur en Oosterhout ressorteerden. De gemeente Breda telt begin 2015 bijna 181.000 inwoners en is daarmee in grootte de derde gemeente van Noord-Brabant en de negende gemeente van Nederland.

Oranjestad

Door de historische band met het huis Nassau (tot 1795 waren de burgers van Breda onderdanen van de heer van Breda, die vanaf 1403 tevens graaf van Nassau en, vanaf 1538, de prins van Oranje-Nassau was) is Breda een Oranjestad, waaraan het mogelijk mede één van haar bijnamen, Haagje van het Zuiden, dankt. Breda heeft een belangrijke historische stadskern, die zich over de eeuwen heeft gevormd rond het kasteel van Breda, de zetel van de heren van Breda.

In deze mooie stad kunnen wij u voorstellen aan Discus Meeuwsen Breda, uw huisdieren speciaalzaak.
In deze overzichtelijk winkel, gevestigd aan de Haagdijk 239 in Breda, is een ruime keuze aan dieren benodigdheden.
Peter Meeuwsen en zijn medewerkers hebben een grote kennis omtrent vers vlees voeding en daar ook een ruim assortiment in.

Ook hier zijn al onze maaltijden te verkrijgen.

Discus Meeuwsen Breda
Haagdijk 239
4811 TS Breda
Tel. 076-5211963
Ons welbekende Mixpakket, bovendien gratis bezorging !

aktie aktie aktie aktie aktie

4 kilo vers vlees, bestaande uit:
1 kilo kip
1 kilo kip/pens
1 kilo kip/rund
1 kilo kip/rund/zalm


dit pakket voor € 10,00 DELEN IS WINNEN FACEBOOK AKTIE 


Onderstaande delers van onze facebookpagina hebben een " gratis mix pakket" gewonnen:

Ineke Kalf
Ellen van Gool
Mellisa Verboom
Mia van Schijndel
Esther Lindhout
Alexandra van der Meij
Manon Halderman
Michelle Wagensveld
Sjaan luhrman
Tina Jerdamski
Marion de Rouw
Esther Lindhout
Raymond Lahaije
Alie Ketelaar


Stuurt u een mail naar info@hondenetengezond.nl

Naam:
Adres;
Telefoonnummer:
Email:

Indienen voor 25 september2016.

Na deze datum vervalt de prijs, gaat deze naar een ander.
Wij nemen dan contact met u op omtrent de bezorging.
 
De handige isolatiebox, u hoeft niet meer thuis te wachten tot de chauffeur is geweest. Bij de bestelling geeft u aan waar de box staat en wij vullen deze met de door uw bestelde maaltijden. In een box kunt u maximaal 30 kilo vlees kwijt. Het blijft 8 uur bevroren in de box (wel in de schaduw zetten). 
Uw voordelen:
Vlees wordt bevroren thuis gebracht. 
U hoeft zelf niet de zware dozen te tillen.
Thuis blijven en wachten op de bestelling is niet meer nodig.

U kunt als klant deze box aankopen voor € 2,50


boxen zijn niet los te koop


 

Groningen, de jongste stad van Nederland bovendien ooit verkozen tot de beste binnenstad omdat het er zo goed toeven is.
In deze stad heeft "honden eten gezond" een nieuwe partner gevonden, Discus dierenspeciaalzaak Hoogenberg.
Deze schitterende dierenspeciaalzaak is gevestigd in het winkelcentrum Beijum. Hoogenberg is inmiddels wel een begrip in Groningen, inmiddels is de derde generatie de drijvende kracht van deze onderneming. André en Tolly Hoogenberg zijn in1988 begonnen met de onderneming en hebben het succes kunnen overdragen aan Gerda Harssema en Sandra Hoogenberg. Ondernemers zijn het in hart en nieren, om de maaltijden goed te presenteren hebben ze een ruime vriezer aangekocht waar ze alle maaltijden in kwijt kunnen, immers "zien is kopen" !
Bij een rondje door de winkel vallen dingen je goed op, het is er schoon, goed assortiment, juiste kennis, goed advies en een mooie prijsopbouw. Een winkel die zeker een bezoek waard is !
En dan nog een mooie uitspraak van André, " de kleine ondernemer vindt zijn kracht en toekomst in zijn klantenkring" !

 

Discus Hoogenberg is gevestigd aan de Stoepemaheerd 20e 9737TL GRONINGEN

Magst mie leuven van nait !   (geloof het of niet)

Door de vele aanvragen vanuit de provincie Groningen , zijn wij hier heel blij mee.
Honden eten gezond heeft een verkooppunt in Delfzijl,  Delfziel zoals de Groningers het uitspreken is een havenstad en een gemeente in het noordoosten van de Nederlandse provincie Groningen.
Werner van Duren is de trotse eigenaar van deze schitterende winkel op een toplocatie.
Werner, die een grote ervaring heeft in de dierenspeciaalzaak heeft zijn droom verwezenlijkt. Het hebben van een “eigen winkel” en wat voor winkel.
Hier is vooraf wel degelijk goed over nagedacht. Een winkel aan een winkelcentrum met een goede doorloop, zeer ruime parkeer gelegenheid en een grote oppervlakte.
 Van buiten af is de winkel al duidelijk herkenbaar aan de Discus uitstraling. Ook in deze winkel is alles ruim opgezet en overzichtelijk, een verademing om even rustig te shoppen. Wat ons meteen opviel is het ruime assortiment wat aanwezig is, alles is verkrijgbaar en pakt u een keer mis, dan zorgt Werner dat u zo snel mogelijk geholpen wordt.
In de vriezer zijn onze maaltijden vertegenwoordigt, voor Delfzijl en omgeving is dit “de “ winkel waar u moet zijn voor onze maaltijden. Uiteraard bezorgt Werner ook. Kijk op onze website naar het postcodegebied.
 
Discus Delfzijl
Oranjestraat 9
9934BB Delfzijl
0596-857874
E-mail: delfzijl@discus.nl
@Discus  Dierenspeciaalzaak #Liessel, kunnen we met trots toevoegen als een verkooppunt van onze maaltijden.
Liessel, wie kent het niet ?
Liessel (dialect Lijssel) is een kern en voormalige grondheerlijkheid in de gemeente Deurne, in de provincie Noord-Brabant.
Ondernemer Johan Welten inmiddels 12 jaar eigenaar,  is samen met collega Barry van Haaren het gezicht van de Dierenspeciaalzaak.
De winkel bestaat al 24 jaar en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld.
Wat opvalt als je in de winkel komt is het overzicht wat men heeft gecreëerd, met een oppervlakte van meer als 500 m² kijk je door de gehele winkel. Met recht kunnen Johan en Barry zeggen, het is een Dierenspeciaalzaak, het assortiment is breed, voeding, verzorging, sport en een ruime keuze voor de hengelsport liefhebber.
Kwaliteit staat ook hier hoog in het vaandel, hun motto

                                      “ wij zijn niet voor niets een dierenspeciaalzaak”

Johan, heeft een speciale vriezer waar alle maaltijden van Honden Eten Gezond verkrijgbaar zijn. De vriezer staat bij de uitgang (kassa) geplaatst zodat, Johan of Barry u kunnen helpen om het in de auto te leggen. Uiteraard hoort het ook tot de mogelijkheden om het te laten bezorgen, overleg dit en het wordt geregeld. Een service waar geen kosten aan verbonden zijn !  
 
Laat u verbazen door het assortiment wat deze dierenspeciaalzaak u te bieden heeft, brengt u een bezoek aan de  : Hoofdstraat 75, 5757AK te LIESSEL  tel: 0493-342391
Met trots kunnen wij u mededelen dat Discus Bormann Velserbroek de vriezers hebben gevuld met maaltijden van honden eten gezond.
Eigenaar Edwin Bormann is een “ras”ondernemer, Bormann Discus dierenspeciaalzaak is gevestigd in Velserbroek samen met zijn collega Wayne Sanders is het een team die voor iedereen klaar staat.
Bij binnenkomst in de winkelpromenade zie je de uitstraling al van de Discus winkel, alles staat mooi uitgestald en de winkel is uitnodigend.
Zodra je over de drempel komt zie je dat elke meter goed gebruikt wordt en wordt je ontvangen door vriendelijke mensen.
Wayne Sanders is het gezicht bij de winkel in Velserbroek, hij kan u over alles informeren en staat u bij voor alle vragen.
Inmiddels is Edwin Bormann bezig met de Discus winkel in IJmuiden, deze winkel is nieuw in een groot winkelcentrum, een fijne bijkomstigheid is dat je voor de deur kan parkeren.
Makkelijk om te laden en lossen.
Momenteel is Edwin bezig met de indeling, honden eten gezond heeft een plek gekregen in de vriezer. Hier zijn 8 maaltijden uitgestald.
Wij zijn uiteraard zeer blij met deze verkooppunten en kunnen hiermee ook onze volger van dienst zijn. Ga eens kijken in de winkels bij Edwin en Wayne en laat u verrassen door de gastvrijheid en het ruime assortiment.
Discus Bormann Velserbroek is gevestigd aan de Galle Promenade 8, 1991PR te Velserbroek tel. 023-5390299
 
Discus Bormann IJmuiden is gevestigd aan de Marktplein 502, 1972GC IJmuiden tel. 0255-578598

 
Dierenspeciaalzaak Wesdijk Rotterdam:

 
Deze keer gaat onze aandacht uit naar Discus dierenspeciaalzaak Wesdijk in Rotterdam.
 
Bijna 40 jaar bestaat Dierenspeciaalzaak Wesdijk in Rotterdam, je kan wel zeggen een begrip op “Zuid” zoals Rotterdammers het omschrijven.
Theo Wesdijk de eigenaar, is een trotse ondernemer en dat kan hij ook zijn. Met zijn enthousiaste collega’s vormen zij een hecht en betrouwbaar team.
 
De winkeloppervlakte bedraagt meer als 300 m² , er is een zeer breed assortiment aanwezig voor alle huisdieren. Als je aan de medewerkers vraagt wat onderscheidt jullie ten opzichte van je concurrenten, dan zeggen ze spontaan onze concurrenten zijn onze collega’s !
Wij onderscheiden ons door de service en de garantie die we hoog in het vaandel hebben staan.
 
Bij binnenkomst in de winkel valt meteen op dat alles mooi geordend is.
Het assortiment is zo groot dat je  verbaasd staat wat er allemaal te koop is, het is een genot om door deze winkel te lopen.
Alle colega’s  doen met veel plezier hun werk, er wordt tijd genomen voor de klant, er wordt goed geluisterd en een eerlijk advies gegeven.
Zoals Manuela het zegt, “wij zijn geen verkopers, maar adviseurs en bij een goed advies kopen de mensen toch wel” daar heeft ze wel een standpunt !
 
Het contact is met Honden Eten Gezond is ontstaan in mei 2014, Theo in het begin een beetje sceptisch, maar mede door het enthousiasme van Manuela, gaan er wekelijks vele kilo’s  vers vlees naar toe.
 
Manuala is voor “honden eten gezond”  maaltijden gevallen, niet dat ze het zelf eet maar met haar eigen huisdieren heeft ze een positieve ervaring. Samen met haar collega’s, Sabine en Michael kunnen ze de klanten alles over de producten adviseren.
 
Discus dierenspeciaalzaak Wesdijk in Rotterdam, is een verkooppunt voor Rotterdam Zuid, ook is het mogelijk om uw bestellingen te laten bezorgen. Informeer hierover bij de één van de adviseurs !
http://discus@oosterhout.nlGraag laten wij u kennis maken met ons nieuwe verkooppunt in Oosterhout. 
Het gaat hierbij om de Discus Dierenspeciaalzaak Ad Gorisse.
In Oosterhout is Ad Gorisse een begrip inmiddels al ruim 13 jaar een toonaangevende dierenspeciaalzaak waar u voor al uw huisdieren terecht kunt.
De grote winkel, met eigen parkeerplaatsen (waar u niet hoeft te betalen), is ruim opgezet. Bij binnenkomst viel al op dat de winkel uitnodigend is. Overzichtelijk en alles geordend, de keus is zeer groot. 

Bij de eerste kennismaking viel al op dat we te maken hebben met mensen die hun vak verstaan, het gaat Ad Gorisse niet alleen om de prijs. Samenstelling van de voeding, continuïteit, betrouwbaarheid zijn enkele vragen die hij beantwoord wilde hebben. 

Samen met zijn team, Mariska van der Heijden en Nathalie van Gastel voorzien zij hun klanten met de juiste informatie. Nathalie is de specialist omtrent het KVV, voor speciale vragen kunt u bij haar terecht.

Wij wensen Ad Gorisse en zijn team dan ook veel succes.

ADRES: Bredaseweg 47, 4901KN, Oosterhout
tel. 0162-405021
We hebben een nieuw verkooppunt erbij en deze keer is het een winkel in Pannerden.
Het dorp Pannerden (vroeger ook wel Panderen genaamd) maakt sinds 1985 deel uit van de gemeente Rijnwaarden in de Nederlandse provincie Gelderland.
De gemeente Pannerden ontstond op 1 januari 1818 uit een deel van de opgeheven gemeente Herwen. Het andere deel van de gemeente Herwen ging samen met de opgeheven gemeente Lobith de gemeente Herwen en Aerdt vormen. Op 1 januari 1985 ging de gemeente Pannerden op in de nieuwe gemeente Rijnwaarden.
Corina,  heeft zich altijd beziggehouden met honden, heeft een opleiding dierenarts assistent gevolgd en afgerond.
Hierna heeft ze, dieren gezondheid adviseur, opleiding gevolgd en deze met succes afgemaakt.
 
In 2012 heeft ze een web-winkel opgebouwd www.kvv-zevenaar.nl naar aanleiding van deze site heeft ze de stap gemaakt naar een winkel die gespecialiseerd is in KVV maaltijden.  
Valt u postcode in het gebied van 6800 tot en met 7076 dan wordt het gratis bezorgd. Neem hierover contact op met Corina of haar collega Iris Dekkers die hier stage loopt. 06-13386185
Gaat u ook een kijken in haar winkel deze bevind zich aan de Hoogeweg 21, 6911KP PANNERDEN
 
Zoals inmiddels bekend laten we u kennis maken met onze verkooppunten. Deze keer gaat de aandacht uit naar ons verkooppunt in Landgraaf of Heerlen het lig namelijk op de grens. Dit verkooppunt ligt in het mooie en heuvelachtige Limburg. Op onze site zien wij ook vele volgers uit deze streek bovendien is dit verkooppunt ook goed bereikbaar vanuit België en Duitsland.

Honden eten gezond is na een oproep benaderd door Cornel van der Veeke, van der Veeke is een familiebedrijf en staat zeer goed aangeschreven. Van der Veeke is een goede bekende bij de politie maar dan in positieve zin. Zijn specialiteiten de KNPV bijtpakken, Franse bijtpakken en de burger bijtpakken. Cornel heeft het verder uitgebreid met hondenriemen, halsbanden etc. (kijk op onderstaande link met verwijzing naar zijn site). Cor en zijn Ivana, verkochten al “brokken” en zij zochten een goed product om erbij te verkopen, vers vlees !

Ze hebben eerst hun eigen hond van deze maaltijden laten eten en zijn gelijk enthousiast geworden over de maaltijden. Wat is er nou mooier om iets te verkopen als je er zelf een positieve ervaring mee hebt. Cor en Ivana kunnen u alles vertellen over de producten welke zij verkopen. Een eerlijk advies en als ze de oplossing niet weten gaan ze altijd informatie inwinnen.
Wij, honden eten gezond, hebben inmiddels ervaren dat het een zeer betrouwbare partner is, de klanten die zij ontvangen komen altijd terug voor een vervolg bestelling.
Wat mij opvalt bij een bezoek is dat Cornel en Ivana altijd tijd hebben en maken voor hun klant, onder het genot van een kop koffie leggen ze alles uit en nemen ze alle tijd voor de klant.
Cornel en Ivana hebben alle producten op voorraad, afhalen is altijd mogelijk, even bellen voor u komt wordt op prijs gesteld.

Van der Veeke Hondenmaterialen
Homperstweg 4 , 6371 CX Landgraaf
Telefoon nummer 06-25102221
Verkooppunt Belgie  !!!
 
Verheugd zijn we dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met een dierenspeciaal winkel in België, vooral voor onze volgers in België is dit goed nieuws. We kregen al veel aanvragen “waar te koop in België” en nu het is gelukt.
We hebben niet zomaar een dierenspeciaalzaak maar een dierenspeciaalzaak met enorm veel ervaring waarin ondernemers staan met veel ambitie inmiddels de 3e generatie. Het is er dus met de paplepel ingegoten.
De winkel ‘Uw Tuin & Dier ‘ is gevestigd aan Desmedtstraat 34-36  2320  in Minderhout.
Een stukje geschiedenis:
In 1935 is Laurijssen BVBA begonnen als veevoederbedrijf, als extra verkoop steenkool, meststoffen en een maalderij. In 1991 starte zij een winkel met een oppervalkte van 140 m² inmiddels is de winkel uitgebreid en heeft maar liefst een oppervlakte van 1000 m² en een buitenterrein van 700 m².  Bij zoveel verkoop oppervlakte behoort ook een ruime parkeermogelijkheid en deze is gemaakt voor 30 auto’s.
Het gehele team bezit veel kennis en ervaring over de producten die zij verkopen met een iedere zijn specialisme.
Kim Laurijssen, gaat ook mee met deze tijd en heeft een schitterende webwinkel neergezet. In deze webwinkel vind u alle benodigdheden voor uw tuin en huisdier deze site is gemakkelijk, snel en veilig.

Hoeveel geef ik mijn hond ?

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht
tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
Volwassen hond 20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Zeer actieve, levendige en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht
1 of 2 keer per dag

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.