Welkom terug !


Welkom terug, in 2014 ontvingen we een mail en foto’s van een klant waarvan het hondje door jeuk allemaal kale en rode vlekken op zijn huid had.
Ze was al bij de dierenarts geweest van alles geprobeerd en niets hielp, op de foto zag je een hondje triest uit zijn ogen kijken.
In overleg is ze overgestapt op vers vlees KVV, in eerste instantie 5 dagen alleen maar op pens, na de 1e dag kregen we al een bericht “ ze had dit nog nooit meegemaakt haar hondje at alles op en liep een aantal keer terug naar zijn bak”. Na 5 dagen heeft haar hond de mixpakketten gegeten deze bestaat uit   Kip,  Kip/Pens, Kip/Rund en Kip/Rund/Zalm al deze maaltijden zijn compleet en voorzien van gepureerde groentes.
Haar hondje at alles en kreeg gelukkig weer een mooie vacht, de jeuk was weg.

Na een verloop van tijd zagen we dat mevrouw een poosje niet meer had besteld, onze gedachte was, er zou toch niets gebeurd zijn met het hondje ? Diverse keren gebeld we kregen geen contact.

Omdat wij zelf altijd de bestellingen bezorgen waren we in de buurt en even langs gegaan.

De reden dat ze niet bestelde, ze was bij een dierenarts geweest en die vertelde haar dat het beter was om de hond op brokken te zetten, ik viel haar in de rede, dat waren zeker brokken die alleen bij de dierenarts verkrijgbaar zijn?

Inderdaad, na verloop van tijd had haar hond weer dezelfde problemen als voorheen maar minder heftig, de dierenarts had haar aanbevolen om een bloedtest te laten doen.
Waarom bent u dan niet teruggekomen naar ons, het ging toch goed op het vlees ?
Ze schaamde zich en had het gevoel dat ze ons passeerde.
Uiteraard is iedereen vrij om eens te kijken hoe het bij een ander is, maar u bent altijd welkom om bij ons terug te komen.


Het hondje is weer helemaal terug op het vlees en kwispelt al als wij met onze vriesauto aan komen rijden.

 

KVV vers vlees vervoer met vrieswagen

  Jan Kempkes     19/03/2019     Reacties (0)

Kvv-vervoer met vrieswagen Op internet worden veel kvv-producten aangeboden, mensen kijken naar de samenstelling en uiteindelijk wordt de keuze gemaakt. In vele gevallen gaan ze voorbij, hoe wordt het bezorgd en door wie. Sommige leveranciers werken met Post nl, deze worden verstuurd en dan wordt er droogijs aan toegevoegd waardoor het bevroren blijft. Het probleem is als u niet thuis bent dan wordt het pakket de volgende dag opnieuw aangeboden met als resultaat dat het ontdooid is. Ook zijn er leveranciers die het zonder droogijs doen, dan wordt het in de avond afgegeven aan Post nl en de volgende dag bij u thuisbezorgd. De kans dat het nog bevroren is, is nihil. Wat wordt er gedaan als uw pakket op vrijdag wordt bezorgd en u bent niet thuis?  Staat deze dan het gehele weekend bij Post nl op...

Lees meer

Sociaal media

  J. Kempkes     18/03/2019     Reacties (0)

Sociaal media. Als kvv-liefhebber zien we veel discussies op sociaal media voorbijkomen.  Het is een kanaal waarbij iedereen zijn mening kan geven. Wellicht het grootste probleem dat ook iedereen zijn gal spuugt, dat laatste gaat soms wel heel erg ver en tot het onbeschofte toe. Een mening geven mag en moet altijd kunnen daarnaast is een stuk ervaring delen ook mooi. Helaas zien we ook dingen voorbijkomen dat we denken dat klopt niet er wordt iets geschreven wat uw hond schade kaan aanbrengen. We volgen de discussie en dan schrijft een dierenarts een artikel en wordt deze vervolgens door een stratenmaker terecht gewezen dat zijn verhaal niet klopt. Neemt u maar aan dat een dierenarts niet zomaar iets op facebook zet wat niet zou kloppen, het is zijn studie geweest daarnaast zal hij/zij nooit zijn praktijk...

Lees meer

Hoeveel geef ik mijn hond ?

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht
tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
Volwassen hond 20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Zeer actieve, levendige en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht
1 of 2 keer per dag

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.