Sociaal media.

Als kvv-liefhebber zien we veel discussies op sociaal media voorbijkomen. 
Het is een kanaal waarbij iedereen zijn mening kan geven.
Wellicht het grootste probleem dat ook iedereen zijn gal spuugt, dat laatste gaat soms wel heel erg ver en tot het onbeschofte toe. Een mening geven mag en moet altijd kunnen daarnaast is een stuk ervaring delen ook mooi.
Helaas zien we ook dingen voorbijkomen dat we denken dat klopt niet er wordt iets geschreven wat uw hond schade kaan aanbrengen. We volgen de discussie en dan schrijft een dierenarts een artikel en wordt deze vervolgens door een stratenmaker terecht gewezen dat zijn verhaal niet klopt. Neemt u maar aan dat een dierenarts niet zomaar iets op facebook zet wat niet zou kloppen, het is zijn studie geweest daarnaast zal hij/zij nooit zijn praktijk op het spel zetten om verkeerde informatie te geven.
De dierenarts krijgt zijn informatie door studie, bijscholing en cursus, als er ziektes de kop op steken zal men erop moeten reageren niets doen is tenslotte ook niet goed. Sommige ziektes worden wellicht ook naar ons land gehaald door het invoeren van honden uit het buitenland. Het is mooi dat er instellingen zijn die zich bekommeren om dier en welzijn buiten de grenzen, maar de kans op ziektes zijn groter dan als we een hond bij een fokker of uit het asiel halen.
Broodfok, hoeveel keer per dag komt het wel niet langs op FB, “mijn puppy van 7 weken is heeft constant diarree wordt er moe van poept constant in huis radeloos “wat kan ik doen” en dan de antwoorden: “geef hem kip met gekookt rijst ““wij hebben het ook gehad en na 2 weken was het over, heb geduld” “probeer eens een andere brok ““die van ons eet vlees”   en de discussie barst los.
Uiteindelijk toch naar de dierenarts en deze constateert dat het hondje ernstig ziek is, dan zie je verschijnen op FB.  We zijn er kapot van ons hondje is ziek en de dierenarts gaat er alles aan doen om haar te helpen.
Toch wel fijn dat de dierenarts er is en dat hij u kan helpen, ineten wel niet, dat is ieder voor zich

Als u een hondje wil denk eerst goed na want ook een hondje verdient een mooi leven.
                                 Een hondje is niet voor even maar voor zijn leven.

https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist/?gclid=Cj0KCQjwg73kBRDVARIsAF-kEH_otafN2l-vjWm11Ub1ek8IHFZxqXywtGIhIKY4GSWSpm46wYp5OYkaAmEnEALw_wcB
 
  J. Kempkes     18-03-2019 08:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Hoeveel geef ik mijn hond ?

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht
tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
Volwassen hond 20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Zeer actieve, levendige en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht
1 of 2 keer per dag

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.