Klachten door voedselallergie

Welke klachten krijgt een hond door voedselallergie?

Honden met huidklachten door voedselallergie krijgen jeuk. De hoeveelheid jeuk varieert van matig tot heftig. Door krabben, bijten en likken kunnen de huidklachten verergeren. Vaak worden de problemen ook nog gecompliceerd door een ontsteking met bacteriën en gisten: een microbiële huidontsteking.

De klachten komen het meest voor op de poten, de oksels, de liezen, rond de anus, de romp en de oren, maar kunnen in principe overal op het lichaam voorkomen. Soms is een steeds terugkerende oorontsteking het enige probleem.  Bij 15% van de dieren met huidklachten kunnen daarnaast maag-darmklachten optreden.

De klachten kunnen op alle leeftijden ontstaan, maar bij het grootste deel van de honden beginnen de problemen al op jonge leeftijd. Heeft een hond eenmaal voedselallergie ontwikkeld, dan houdt hij dat levenslang; hij groeit er niet overheen.
 

Hoe weet je of een hond voedselallergie heeft?

Met behulp van een eliminatiedieet kunnen we vaststellen of uw hond voedselallergie heeft. Een eliminatiedieet is de enige manier om voedselallergie bij honden vast te stellen: bloedonderzoek is hiervoor bij de hond namelijk niet betrouwbaar!
  MC     10-04-2019 10:32     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 s.m.van den eerenbeemt -  22-11-2019

Ik geef mijn 6 jarige hond al enige jaren vlees van "honden eten gezond" Ze heeft het er altijd heel goed op gedaan en vind elke worst van het mix pakket lekker. nu is zij sinds een jaar aan 't krabben en bijten op haar poten.De jeuk zit vooral in haar liezen,maar zie haar ook wakker worden van jeuk op haar voorpoten.Ze heeft een witte vacht,dus zie ook duidelijk dat haar huid onder haar vacht rood/roze is.Meer als anders. Ze is een mixed breed van de straat van Roemenie,dus ze kwam eigenlijk al met huid problemen bij me,maar dat kwam door Demodex,doordat ze een veel te lage weerstand had en jong was. Na behandeling en voer van "Honden eten gezond"zag haar vacht er 4 jaar gezond en glanzend uit. Ik weet nu niet goed wat ik moet doen,want ben zo blij met vertrouwde voer. De huisartsen zeggen allemaal wat anders,dus daar ligt mijn vertrouwen niet meer.Ze adviseren allemaal hun eigen voer,wat gesponsord is door de betreffende fabrikant. Zou hier graag wat advies over hebben.Ik heb wel gehoord over het eliminatie dieet,maar mijn hond is een kieskeurige eter

Hoeveel geef ik mijn hond ?

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht
tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
Volwassen hond 20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Zeer actieve, levendige en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht
1 of 2 keer per dag

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.